FIA confirmă Hankook ca viitor partener de anvelope pentru Formula E

Astăzi, FIA (Federation Internationale de l'Automobile) a confirmat firma Hankook Tire & Technology ca partener de anvelope Gen3 al Campionatului Mondial ABB FIA Formula E, selectată prin procesul de licitație și aprobare a Consiliului Mondial FIA pentru Sporturile cu motor. Echiparea primei formule de curse stradale electrice din lume cu anvelope Hankook va constitui apoi un nucleu al campaniilor internaționale și al angajamentelor companiei pentru sustenabilitate și protecția mediului la nivel mondial.

Seul, Coreea / Neu-Isenburg, Germania, 01 iulie 2020 - Producătorul de anvelope premium Hankook va fi viitorul furnizor de pneuri și partener tehnologic pentru Campionatul Mondial ABB FIA Formula E. Cu introducerea Gen3, campionatul mondial va începe fiecare dintre cursele sale spectaculoase în zonele metropolitane de pe glob, cu anvelope Hankook produse sustenabile in ceea ce priveste durabilitatea și consumul de energie.

„Toți angajații noștri din întreaga lume sunt foarte mândri că Hankook a fost selectat de către FIA în urma procesului de licitație și aprobare a FIA World Motor Sport Council ca viitor partener pentru anvelope și tehnologie pentru Campionatul ABB FIA Formula E. Compania noastră coincide cu directia Formulei E către o dezvoltare durabilă și suntem încântați să facem parte din această călătorie ca partener al lor Gen3”, precizează Sooil Lee, președinte și COO al Hankook Tire & Technology. „Este impresionant modul în care FIA și Campionatul ABB FIA Formula E abordează schimbările climatice și poluarea aerului în mediile noastre urbane prin promovarea folosirii vehiculelor electrice cu ajutorul acestei serii de curse complet electrice și aducând-o în atenția publicului larg,la nivel mondial .“

Liderii producătorilor de ev (ev: vehicul electric) folosesc deja anvelope marca Hankook personalizate pentru echipare originala ale modelelor lor. Acum, compania se va alătura intenției din Formula E de a crea o lume mai bună, mai curată, oferind tehnologiile de anvelope orientate spre viitor prin furnizarea de anvelope special concepute pentru toate cursele de Formula E, precum și prin expertiza tehnică pusă la dispoziție. Hankook va crea anvelope personalizate pentru Formula E, cu tehnologii inovatoare și beneficii de conectivitate pentru a fi utilizate pentru mai multe evenimente atât în condiții umede, cât și uscate. Aceste anvelope vor oferi o rezistență la rulare foarte scăzută, potrivită pentru a spori eficiența vehiculelor electrice. În plus, acestea vor oferi o performanță de lungă durată, prin conținutul de materiale din surse bio și cauciuc durabil.

Hankook Tire & Technology s-a angajat de o lunga perioada de timp în practici de afaceri durabile și ecologice în stransa legătură cu asumarea responsabilității sociale și a introdus deja acest lucru în obiectivele sale de afaceri. Recent, compania a primit premiul Platinum, cea mai mare distinctie a renumitei agenții de rating CSR EcoVadis. În plus, începând cu 2016, producătorul a fost listat continuu în influentul indice Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World), fiind în prezent unul dintre cei trei producători de anvelope și singura companie cu sediul în Asia din industria de resort care este listată.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus