Hankook furnizează anvelope speciale pentru mașinile sport electrice Porsche Taycan

Producătorul de anvelope Hankook își extinde în continuare parteneriatul pentru echipare originala a producătorului de mașini sport din Stuttgart și, cu ajutorul anvelopelor speciale Ventus S1 evo 3 ev, echipeaza acum și noul Porsche Taycan, prima mașină sport complet electrică de la Porsche AG.

Neu-Isenburg, Germania, 9 iulie 2020 - Producătorul de anvelope Premium Hankook echipeaza Porsche Taycan cu anvelopa Ventus S1 evo 3 ev, care a fost dezvoltată special pentru nevoile vehiculelor electrice.În dimensiunea 225/55R19 XL 103Y pe axa fata, 275/45R19 XL 108Y pe axa spate și „NF0” pe peretele lateral, Ventus S1 evo 3 ev ascunde o mulțime de rafinamente tehnice, care aduc performanță mașinilor sportive conduse electronic în mod optim pe șosele.

„Suntem mândri să dotăm cu pneurile noastre prima mașină sport complet electrică de la Porsche. Furnizarea echiparii originale pentru vehicule sportive premium este deja o tradiție la Hankook. Inginerii noștri au arătat că, împreună cu produsele noastre, suntem bine pregătiți pentru noile cerințe în domeniul mașinilor sportive electrice și, prin urmare, suntem bine poziționați pentru viitor”, precizează Sanghoon Lee, președintele Hankook Tire Europe.

Calea de rulare a modelului Ventus S1 evo 3 a fost adaptată în versiunea pentru vehicule electrice pentru Porsche, astfel încât să reducă în special zgomotul de anvelope perceput ca enervant în interiorul vehiculului din cauza absenței zgomotului motorului cu aproximativ trei decibeli. Pentru a răspunde cerințelor dificile ale performanțelor înalte ale mașinilor sportive electrice, anvelopa dispune de sfere întărite cu așa-numita tehnologie de ambalare a sferelor, precum și o rigiditate laterală ridicată pentru o manevrare precisă chiar și la viteze mari.

„Odată cu dezvoltarea anvelopelor pentru Porsche Taycan, echipa noastră de dezvoltare s-a adaptat la dimensiuni complet noi și suntem mândri de rezultat. Pentru inginerii de echipari originale, un astfel de proiect de dezvoltare reprezintă o provocare specială - deoarece rezolvarea conflictului pentru optimizarea diferitelor criterii de performanță într-un vehicul electronic precum această mașină sport de înaltă performanță necesită cel mai înalt nivel de expertiză și cele mai noi tehnologii” , explică ing. Klaus Krause, șeful centrului european de cercetare și dezvoltare de la Hankook.

Pentru a satisface cerințele specifice ale unui vehicul electric, cum ar fi Porsche Taycan, dezvoltatorii Hankook au descoperit, de asemenea, un proces de vulcanizare optim echilibrat pentru compusul de anvelope, care asigură echilibrul corect între temperatură, timp și presiune. Drept urmare, Ventus S1 evo 3 obține o durabilitate mai mare cu 30% comparativ cu un compus de rulare standard. Rezistența la abraziune a fost îmbunătățită cu 5% comparativ cu modelul convențional, iar rezistența la rulare a fost îmbunătățită în general cu 13%.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus